Is switchen iets voor jou?

FastSwitch is een geweldige kans op een succesvolle carrièreswitch. Het vraagt ook wat van je. Check aan de hand van de onderstaande vragen of switchen iets voor jou is.

Weet je heel zeker dat je wilt switchen?

sure

Weet je al naar welke sector je een switch wilt maken?

Toelichting: FastSwitch richt zich op de sectoren IT, zorg, onderwijs en techniek.

sector

Wil je al langere tijd switchen naar een andere sector?

known_long

Heb je heel veel zin om te switchen?

excited

Weet je heel duidelijk waarom je wilt switchen? Heb je een duidelijk doel?

clear_goal

Heb je een goed gevoel over de switch? Dus, heb je er vertrouwen in dat het je gaat lukken?

trust

Voel je je gesteund door je omgeving? Staat die achter jouw voornemen om te switchen?

supported_surrounding

Is jouw omgeving bereid je te helpen waar nodig?

Toelichting: Denk aan bijvoorbeeld huishoudelijke taken, kinderopvang, reizen, onderhoud, huisvesting, financiële steun, etc.

help_available

Als je studeert heb je minder tijd voor sociale contacten, vrijwilligerswerk, sport en andere hobby’s. Ben je bereid (en in staat) die investering te doen?

less_social

Heb je op dit moment voldoende energie om te switchen?

energy

Ben je financieel bereid en in staat om te switchen?

Toelichting: Switchen kan betekenen dat je (tijdelijk) teruggaat in loon, of zelfs even geen inkomen hebt. Kun je dat verlies in inkomen opvangen?

financial

Het is misschien al een tijdje geleden dat je je laatste opleiding deed. Daardoor moet je misschien weer even wennen aan het leren op zich. Ben je hier van bewust en wil je hierin investeren?

investment

Omscholen kan betekenen dat de manier van leren anders is dan je gewend bent, of anders is dan je hoe je dit het liefste doet. Ben je bereid om je aan te passen aan deze andere manier en wil je hier tijd en energie in te steken?

change
En?
Wordt het een switch?

Tijd om de balans op te maken! Heb je (bijna) alle vragen met ‘ja’ beantwoord en ben je enthousiast over het switchen? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

Heb je één of meerdere vragen met ‘nee’ beantwoord en overweeg je toch om te switchen? Vraag onze coaches om advies.

Wil je gewoon meer weten? Raadpleeg dan de sectorpagina’s of de veelgestelde vragen.

Neem contact op
Bekijk de meest gestelde vragen
Bekijk de sectoren
Make IT Work
Be An Engineer
Educate
Take Care

Zorg

Meest gestelde vragen

FastSwitch is een flexibel, hbo-omscholingsprogramma met baangarantie. FastSwitch werkt met een Match & Go aanpak en staat voor snelle omscholing naar kansrijke beroepen in de (krapte)sectoren onderwijs, zorg, techniek en IT.

Voor iedereen (met werkervaring) die snel wil overstappen naar een baan in de kraptesectoren zorg, IT, techniek en onderwijs.

Ja. Ga naar het contactformulier en vraag een gesprek aan. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Je moet werkervaring hebben en voldoen aan de NT2 taaleis. Verder kunnen de toelatingseisen per opleiding verschillen. Kijk voor meer informatie op de sectorpagina’s.

Een omscholing bij Make IT Work kost jou € 1000,-. Voor de opleidingen van FastSwitch Onderwijs en Be an Engineer zijn er geen kosten. Die worden betaald door de werkgever.

Bij FastSwitch Hbo-v wordt de opleiding in de meeste gevallen ook betaald door de werkgever. Voor deze studie heb je wel te maken met boekengeld. Dat is gemiddeld € 1000,- voor de hele opleiding.

Een omscholing bij Make IT Work duurt 11 maanden. Na een opleiding van 5 maanden ga je aan de slag in de praktijk. Met een omscholingstraject van Be an Engineer behaal je een bachelordiploma (4-jarige opleiding) of associate degree (2-jarige opleiding)De opleidingen van FastSwitch Hbo-v, FastSwitch Onderwijs kunnen 2 tot 3 jaar duren, afhankelijk van het traject dat je doorloopt. Daar staat tegenover dat je direct aan de slag gaat in de praktijk.