Meedoen met het FastSwitch programma

Heb je (structureel) moeite met het vinden van geschikt personeel? Dan is FastSwitch misschien iets voor jouw organisatie!

FastSwitch is een landelijk platform voor innovatieve, kortlopende omscholingstrajecten van de publieke hogescholen in Nederland. FastSwitch richt zich op een snelle omscholing van hbo’ers naar kansrijke beroepen in de tekortsectoren onderwijs, zorg, techniek en IT.

Met FastSwitch trek je versneld nieuw talent aan. Hbo’ers die willen switchen van carrière zijn erg gemotiveerd. In de praktijk blijkt bovendien dat veel van hun eerder verworven competenties ook heel goed van pas komen in de nieuwe werkomgeving. Dat maakt een switcher slagvaardig, ontwikkelbaar en snel startbekwaam.

Een FastSwitch omscholingstraject ga je samen aan met de opleider. Je hebt inspraak op de werving en selectie van de student, en stelt in overleg een studieplan samen dat is afgestemd op zowel op jouw wensen en behoeften als die van de student. Hierdoor kan de student soepel instromen in jouw organisatie.

Wat levert het je op?

Wanneer je deelneemt aan FastSwitch kun je rekenen op:

  • Snel gekwalificeerd, nieuw personeel;

  • Landelijk beschikbaar talent en geaccrediteerd onderwijs;

  • Goed georganiseerde, structurele instroom van nieuw personeel waarbij de omscholing en begeleiding naadloos op het werk is afgestemd;

  • De publieke hogescholen als jouw opleidingspartner en kennispartner. Je hebt inspraak op de scholing, selectie en matching van nieuwe studenten;

  • Gemotiveerde werknemers met veel werkervaring en een frisse blik.

Deze werkgever ging je voor

Wat vraagt het van je?

Om deel te nemen aan FastSwitch vragen we van je dat je bereid bent om structureel tijd en geld te investeren in het aantrekken van nieuw talent uit andere sectoren. Dat betekent dat:

  • Je van begin af aan samen met de opleider optrekt bij de selectie en matching van de student, en het opstellen van een studieplan;

  • Je de student direct een arbeidscontract biedt bij de start van de opleiding;

  • Je de student goede begeleiding biedt vanaf de onboarding tot aan de diplomering of certificering;

  • Je de opleiding van de student (mede) bekostigt (eventueel via regelingen).

Ik wil meedoen!

Wil je meer weten over hoe je als werkgever kunt deelnemen aan FastSwitch? Neem dan contact op met Martine Bal.