Sector Onderwijs
FastSwitch onderwijs

2 – 3 jaar
diverse locaties

In het onderwijs sta je aan de basis van iemands ontwikkeling. Of het nu gaat om een leerling in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, of een student in het middelbaar beroepsonderwijs. Je ontdekt hun talenten, moedigt ze aan en geeft extra ondersteuning waar dat nodig is. Daarnaast heb je veel vrijheid en ruimte voor je eigen creativiteit. Je kan zelf lessen en materiaal ontwikkelen en je hebt grote invloed op de sfeer in de groep.

Door het contact met de leerlingen of studenten weet je goed wat er speelt onder de doelgroep en in de maatschappij. Werken in het onderwijs is afwisselend en uitdagend. Geen dag of les is hetzelfde. Er is veel dynamiek en je wordt voortdurend verrast. Dus, denk je aan een baan in het onderwijs? Met een omscholingstraject van FastSwitch Onderwijs sta je snel voor de klas.

Ga naar de sectorpagina onderwijs
Lesbevoegdheid VO

Opleidingsaanbod

Wil je graag je lesbevoegdheid en heb je het liefst de eindverantwoordelijkheid over de klas? Dan kies je voor een omscholingstraject naar leerkracht basisonderwijs, docent VO (alle vakgebieden) of docent (v)mbo. Als je meer van een ondersteunende rol houdt kies je voor de omscholing tot leerkrachtondersteuner (Pedagogisch Educatief Professional) in het basis- of voortgezet onderwijs. Of je kiest voor de omscholing Educatief Professional Beroepsonderwijs en wordt instructeur in het (v)mbo.

Waarom FastSwitch Onderwijs?

Alle voordelen voor jou op een rij:

  • Geen omscholingskosten.

  • Een leerwerktraject op maat.

  • Je krijgt direct een contract en inkomen.

  • Tijdens de Match-fase ontdek je al of je geschikt bent voor het onderwijs.

  • Je krijgt een goed beeld van de verschillende werkvelden binnen het onderwijs zodat je goed weet welk beroep bij je past.

  • FastSwitch Onderwijs helpt jou bij het vinden van een geschikte werkgever.

Diploma/certificaat

Met de opleidingen leerkracht basisonderwijs, docent VO (alle vakgebieden) en docent (v)mbo behaal je – afhankelijk van de route die je bewandelt – een bachelordiploma en/of lesbevoegdheid. De opleiding Pedagogisch Educatief Professional (Ad-PEP) en Educatief Professional Beroepsonderwijs (Ad-EPB) rond je af met een associate degree.

Locaties

FastSwitch Onderwijs wordt aangeboden door:

  • Windesheim (Zwolle, Almere)
  • Hogeschool Arnhem Nijmegen (Arnhem, Nijmegen)
  • Iselinge Hogeschool (Doetinchem)

Toelatingseisen

Een erkend mbo-diploma op niveau 4 geeft je toegang tot de opleidingsprogramma’s van FastSwitch Onderwijs. Heb je die niet? Dan kun je via een 21+ toets alsnog instromen.

Kosten

De kosten voor het traject zijn voor rekening van de werkgever.

Meer weten?

Stel je vraag of meld je aan voor een persoonlijk gesprek met Kevin Kettering via ons contactformulier.

Ervaringsverhaal

Wil jij weten hoe het is om zelf in de schoonbanken te zitten en tegelijkertijd voor de klas te staan? Bekijk dan de video, waarin switcher Miranda vertelt over haar ervaringen. Ook Léon (senior schoolleider bij Yuverta) vertelt enthousiast over het werken met een zij-instromer.

Video FastSwitch onderwijs

FastSwitch onderwijs

Video FastSwitch onderwijs - ervaringsverhaal switcher en werkgever

Match & Go

FastSwitch Onderwijs werkt ook met het Match & Go proces. Dit proces is onderverdeeld in twee fasen: Match & Go. In de Match-fase ga je je oriënteren en stel je jouw wensen en behoeften af op die van de opleiding en de werkgever. In de Go-fase ga je leren en werken. FastSwitch begeleidt je bij iedere stap in dit proces. 

De 5 stappen van het Match & Go proces in de sector onderwijs:  

Fase 1

Aanmelden

Je meldt je aan bij één van de aangesloten hogescholen.

Oriëntatie, profileren en solliciteren

Je oriënteert je op het beroep, de verschillende werkvelden binnen het onderwijs en de leerwerktrajecten die je kunt volgen. Vervolgens solliciteer je op één van de beschikbare vacatures bij de aangesloten werkgevers.

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

Fase 2

Start contract

Wanneer je goed klikt met een werkgever teken je een contract voor een leerwerktraject. Dit traject start met een een proefperiode in. Binnen 6 maanden vindt er een assessment plaats. Aan de hand van de uitslag wordt een leertraject op maat samengesteld.

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

Fase 3

Leerwerktraject op maat

Je volgt een leerwerktraject op maat. Deze duurt – mede afhankelijk van je achtergrond en ervaring – maximaal drie jaar. Al vanaf de start combineer je het werken en leren, waardoor je je snel ontwikkelt.

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

Fase 4